​Miskolctapolca környéki horgásztavak

A horgásztavak sokak számára a nyugalmat és a meghittséget jelentik, amit barátokkal, vagy egyedül is eltölthetünk. A horgásztavak közönsége ráadásul kortalan, így akár fiatalabbak vagy idősebbek is szerethetik ezt a sportágat. De mi a helyzet akkor, ha valaki Miskolctapolca környékén keres horgásztavakat? Elsőre nem látszik, de Borsod-Abaúj-Zemplén megye bővelkedik a természetes vizekben.

Egy anomália: Indulás előtt viszont mindenképpen érdemes azzal számolni, hogy a jelenlegi helyzet és a nyári szárazság miatt nem biztos, hogy minden horgásztó látogatható. Ráadásul ez akár napról napra is változhat, éppen ezért gyűjtöttünk össze több lehetőséget. Ha elmentek és nem üzemel valamelyik, akkor a közelben másik tó is felkereshető. Nézzük is meg, hogy melyek ezek a horgásztavak!

​Csorba-horgásztó és Varbói-horgásztó

A Miskolc határában fekvő kristálytiszta, hatalmas vízfelülettel rendelkező Csorba-tóban többféle halfajjal is találkozhatunk. Közelsége és vadregényessége miatt igazán népszerű és kedvelt hely a Miskolctapolcára látogatók számára is! Azonban ha állami engedéllyel rendelkezünk, akkor itt már csak pártoló tagságit és napidíjat kell fizetni.

A Varbói-horgásztó szintén mesés, ráadásul nemcsak a horgászat szerelmesei találják meg a pontyokat, süllőket, amurokat és koi-pontyokat. A tó közelében működő kétszintes kötélpályával rendelkező, szerdától vasárnapig nyitva tartó kalandpark is remek szórakozást nyújt az egész családnak!

​Görömbölyi Csali-horgásztó

Miskolctapolcától nem messze, Miskolc déli részén található a Csali-horgásztó, ahol még horgászversenyeket is szoktak rendezni a horgászatban tapasztalt résztvevőknek. Gyakran találkozhatunk itt családokkal is, hiszen gyerekekkel és kutyával is látogatható a horgásztó. A jegyárak kiterjednek a sporthorgászokra, a halhorgászokra, a gyermekekre, de még ifjúsági jegy is kapható!

A tófelszín 5500 négyzetméter, a benne lévő víz körülbelül 12.000 köbméter, a legmélyebb pont pedig 5,5 méter mély. Jellemzően harcsa, süllő, csuka, sügér, ponty, kárász, amur fogható, ha törekednénk a változatosságra. Ha valaki egy egész napot eltöltene itt, annak lehetősége van a hal megsütésére vagy megfőzésére, ezen kívül zuhanyozni is tud a tűzrakás után. Kitűnő egész napos program Miskolctapolca közvetlen közelében!

Patkó Nyaraló és Apartman

​Koi-horgásztavak és az Öreg-horgásztó

A több tóból álló nyékládházi Koi-horgásztavak izgalmas pillanatokat nyújthat az odalátogatóknak. Az első Koi-horgásztó vízfelülete 2,6 hektár, mélysége pedig 1,5-6 méter között változik. Jellemző halfajták a dévérkeszeg, ponty és a kárász, valamint koi-ponty, csuka, balin és süllő is. Ide kizárólag sporthorgászként, napijeggyel és állami jeggyel mehetünk be.

Mivel a tó élménytóvá alakult, így a kifogott halakat nem szabad elvinni. Cserébe viszont a család minden tagja számára vannak kikapcsolódási lehetőségek: homokfoci, játszótér és szalonnasütő várja az odalátogatókat.

A második Koi-tónál viszont már van lehetőség a csónak-, és gumicsónak bérlésre is, hogy ezzel nagyobb teret nyerjenek a horgászok. Itt viszont kötelező 72 órával előtte lefoglalni a horgászhelyet a tó népszerűsége miatt. Ha pedig az Öreg-horgásztavat választanánk, akkor itt is lehetőségünk van a kellemes pihenésre. A tó közvetlenül a két Koi-tó mellett kínálja az élménydús fogásokat!

​Kistokaji-horgásztó és Harsányi-horgásztó

Megoszlanak a vélemények, hogy a Kistokaji-horgásztó egy jó horgászhely, vagy sem; amiben viszont mindenki egyetért az az, hogy a környék igazán csendes, tehát valóban alkalmas a pihenésre. A horgászat, a pihenés és a fürdőzés itt tökéletes egyensúlyt alkot!

Egy másik szuper hely a Miskolctól csupán 10 km-re lévő Harsányi-horgásztó, ahol számos halfajta megtalálható. A horgásztavak 3 különálló tóból állnak, melyek összesen 40 hektáron terülnek el rengeteg pontyot tartogatva a horgászok számára. Emellett vannak még amurok, kárászok és dévérkeszegek is.

Kedved lenne horgászni egy jót? Látogass el a Patkó Nyaralóba és látogasd végig a környék legjobb horgásztavait!

Szólj hozzá!