Nyaraljunk kutyával! – Kutyabarát szállás

Nyaralásra vagy kikapcsolódásra készülsz, ahová a kutyusod is magaddal vinnéd? Mit készíts elő az utazáshoz és mit várhatsz el a kutyabarát szállásoktól? Cikkünkből megtudhatod!

​A programtervezés erdei szállás esetén

Egyre gyakrabban találkozhatunk olyan kutyabarát szállással, ami a saját igényeinket is kielégíti. Emellett érdemes olyan szabadtéri programokat keresni, ahol a kutyánk is jól érzi magát. Az erdei szállások, a hatalmas kerttel rendelkező apartmanok vagy a természetközeli nyaralók remek lehetőségeket rejtenek magukban!

Innen könnyen elérhető egy nagyobb tisztás, egy erdő, de akár még kisebb-nagyobb túrákat is tehetünk a közelben húzódó turistautakon. Így a nagyobb mozgásigényű kutyák is levezethetik fölös energiáikat és a kisebbek is megtalálhatják a nekik való kalandokat! A kutyabarát szállások kertje pedig a délutáni szaladgálásnak, labdázásnak is remek helyszínt biztosít.

​Mit készítsünk elő az utazáshoz?

Amikor a kutyabarát szállás felé tartunk, mindenképpen legyen a kocsiban olyan törölköző, amire a kutyusunk ráülhet. Így megakadályozhatjuk, hogy a szőre beterítse autónk hátsó ülését. Tavasszal és ősszel, amikor kedvencünk vedlik, megfontolhatjuk az utazás elnapolását, hogy se az autó, se a szálláshely ne szoruljon hosszan tartó takarításra.

Az utazás során a kisebb kutyusokat nyugodtan tartsuk az ölünkben. Az élesebb kanyarokban vagy egy erősebb fékezés során előrebukhatnak vagy lecsúszhatnak, ezért fontos, hogy kezünkkel biztosítsuk őket. Amennyiben hosszabb utazásra készülünk, vigyük magunkkal az ágyát, amit a hátsó ülésen magunk mellé tehetünk. Így kiskutyusunk nem nyomja el a combunkat az órákig tartó út során.

Nagyobb testű kutyáknál már más a helyzet. Lehetőleg tartsuk őket pórázon, mert egy hirtelen fékezéstől, dudálástól, vagy egy berepülő darázstól megijedhet. Ilyenkor megsérülhet vagy akár a figyelmünk elterelésével közlekedési balesetet is okozhat.

Hozzunk neki lenyitható tálkás kulacsot, de ha nem áll rendelkezésünkre ilyen eszköz, akkor elvihetjük az ivótálkáját. Az utazásközi szünetekben mindenképpen itassuk meg, így egy hosszabb út során sem szárad ki.

Előfordulhat, hogy a kutyabarát szállások biztosítanak élelmet is, de minden kutyának más és más az étrendje – főleg ha allergiás. Ha kutyánk hajlamos megrágcsálni ezt-azt, akkor a kocsiban és a szálláson is jól jöhet a rágcsálnivaló játék vagy a jutalomfalat!

Mindezek mellett fontos kutyusunk egészsége, és az is, hogy rendelkezzen a megfelelő oltásokkal.

​Mit várhatsz el a kutyabarát szállás esetén?

Egy szép nagy kertet, ahol nem probléma, ha a kutyus jól érzi magát és labdázik! A hatalmas kertben előfordulhat, hogy kinti kutyáknak kialakított alvóhely is van, így nem kell bevinni a kifelé vágyakozó kutyát sem.

A higiénia fontos kérdés, főleg benti állatok esetén. A kintről behozott sár, bogarak, avar, vagy akár más szennyeződések nemcsak esztétikailag, de higiéniailag is problémát okozhatnak. Ha kutyánk szeret az ágyban pihenni, akkor fokozottan figyeljünk oda a tisztaságára. Lehetőleg csak akkor engedjük fel az ágyba, amikor már tiszta és száraz.

Ennek segítésére számos eszköz és felszerelés várhatja a kutyával érkezőket. Így találhatunk kutyaágyat, kifejezetten kutyák számára fenntartott törölközőket és lábmosót, illetve takarót és játékokat is. Persze ha kedvencünk ragaszkodik a saját holmijaihoz, vigyük el ezeket neki!

De mi a helyzet a piszkos ügyekkel? Lehetőleg kerüljük el, hogy kutyánk a kertben könnyítsen magán, de még azon kívül is mindenképpen legyen nálunk a kutyapiszok-zacskó is.

A Patkó Nyaraló és Apartman kutyabarát szállás. Mindkét ház teljes felújításon esett át a közelmúltban, ráadásul hatalmas kertje és a szomszédos erdő is igazi felüdülést jelent kutyának és gazdájának egyaránt! Négylábú vendégeinket külön nekik fenntartott törölközőkkel és lábmosóval várjuk, de ha mégis megtörténne a baj takarítóeszközöket is bekészítettünk.

Szólj hozzá!